Hétvége

 Úgy elmerültem a receptek közzétételében, hogy magunkról nem is írtam.

Gödöllőn voltunk szombaton, szülinapi ünnepségen. Ott volt az uram egész családja!Összesen 22-en voltunk. Nórika nagyon jól viselkedett, büszkék is vagyunk rá nagyon! Nem volt nyűgös, csak a kajálással volt gond, mert annyira kapkodta  a fejét, hogy nem volt ideje a kanalas ételekre koncentrálni, úgyhogy jobbára tápszert evett. Délután aludt egy nagyot odakint a teraszon, és egész későn, 7 óra körül indultunk vissza, és az autóban is aludt hazáig.

Pár kép:

Az egyetlen rólam jól sokerült kép:-)

Réka és Andris



Tündi és Nórika

Vasárnap itthon voltunk, én főztem, rántott husi volt. Mostanában olyan keményre sikerül a karajból a rántott husi, hogy azt hiszem, a klasszikus panírt a karaj tekintetében elfelejtjük. A múltkor teljesen véletlenül rájöttem, hogy a sörtésztás panírban nem szárad ki és keményedik meg a karaj szelet. Sőt, akkor még reszeltem egy kis krumplit is meg almát is a tésztába, nagy lyukú reszelőn. Most is hasonlót készítettem:

Rántott karajszelet zöldséges-sörtésztás bundában



A karajszeleteket előkészítjük, sózzuk és ha szükséges kicsit kiklopfoljuk a szeleteken és a szélén bevagdossuk az inat, hogy ne pöndörödjön be a hús széle sütésnél.

Elkészítjük a tésztát (kb.8-9 szelet húshoz elég). 2 tojást kézi habverővel felverünk, sózzuk, kicsi borsot is lehet tenni bele. Kb. 2 deci sörre van szükség a tésztához, most kb. fél decit teszünk a tojásra, meg annyi lisztet, hogy jó sűrű palacsintatészta legyen. Ebbe reszelünk bele egy kisebb méretű krumplit, és kb. 5 cm-nyi cukkinit. A maradék sör felét is hozzáadjuk, majd ismét liszt következik. Megint  sör, és végül annyi liszt, hogy a kész massza sűrű palacsintatészta sűrűségű legyen.

A hússzeleteket először lisztbe forgatjuk, majd a zöldséges sörtésztába. Bő, forró olajban kisütjük. A sörtésztának nem kell sok idő, és közben a hús is megsül, de nem keményedik meg. A bundának aranybarna színűnek kell lennie.

Mi köretnek fagyasztott fűszeres gerezdburgonyát sütöttünk.

Savanyúsággal és sörrel fogyasztjuk.

A házi májast legközelebb írom le, mert az urammal fogyózni készülünk, és most nyúz, hogy nézzem meg a könyvet.

Címkék: ,
Tovább a blogra »