Last minute visitors
2008 május 20. | Szerző: holyka78 |
Péntek este bejelentkezett a férjem unokatesója, hogy szombaton feljönnének egy egész napos látogatásra a 2 gyerekkel, mert apuka tanul, kell neki a nyugalom. Mivel elég last minute ért a dolog, és nem volt kedvem nagyon pepcselni, a rántott csirkét pedig nagyon megkívántam (hja, ha az ember a belvárosban lakik, ahol egymást érik az éttermek, sőt még a házban is van egy,mely igencsak ide eregeti a kajaszagot, akkor nem nehéz megkívánni ezt-azt:-)), eldöntöttem, hogy az lesz.
A rántott csirkében szerintem a sütögetés a legmacerásabb és legkockázatosabb dolog. Állni a tűzhely mellett, és imádkozni, hogy jajj, csak átsüljön. Az uram meg pont azért nincs oda a rántott csirkéért, mert esélyes, hogy nem sül át rendesen. Na, én eme 2 problémát egy huszárvágással oldom meg. Csirkecombok bepanírozva, olaj a tepsibe (nem kell annyi, mint a serpenyős módszernél, csak éppen egy fél centinyi a tepsi aljára), combok bele, sütőt előmelegít 210 fokra, és be a tepsivel. Letakarni nem kell. Légkeverős módban sül kb. 1 órát. Ezt is meg kell fordítani egyszer, mint a tűzhelyen (lehet hogy ott többször is?). A meleg levegő mindenütt szépen átsüti a combokat, véres husi kizárt! Isteni puha lesz a hús! Petrezselymes újkrumpli volt hozzá, és savanyúság.
Nálam a csirkecombra vált be igazán ez a módszer, a rántott csirkemellnél kiszáradt a hús.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: