Újabb vacsoratipp
2009 február 24. | Szerző: holyka78 |
Tegnap vendégek jöttek. Nóra napot tartottunk. Mivel a lányunk július 12-én született, épp egy nappal a hivatalos Nóra nap után, nem akartuk ezzel szerencsétlenné tenni, hogy egy nap különbséggel legyen a név és szülinapja, így döntöttünk a februári névnap mellett.
Szóval, nem volt sok kedvem főzőcskézni, így kipróbáltam egy újabb melegszendvics-vacsit. Kell hozzá kis kézügyesség és némi előrelátás.
Sonkás-tojásos zsemle
Hozzávalók :
– fejenként 1 db zsemle (bár étvágy kérdése, de az a tapasztalat, hogy laktató)
– 1 szelet lapsajt
– 1 szelet gépsonka
– 1 tojás
– margarin
– kevés tej
– só, bors, pirospaprika
A zsemlék tetejét vékonyan levágom (csak a héját), és a belsejének egy részét kiszedem, ami meg marad, azt az oldalához nyomkodom. Az üreget belül kikenem margarinnal, majd beleteszem a lapsajtot, amit szintén a zsemle oldalához nyomkodok (nem baj ha eltörik) . Majd jön a sonakszelet, amivel hasonlóképpen járok el. Törekedjünk rá, hogy akkora üregünk legyen, hogy majd a tojás beleférjen. A zsemléket kívül megkenem kevés tejjel, hogy ne száradjanak ki nagyon. Közvetlenül a sütőbe rakás előtt óvatosan beleeresztem a tojást a zsemle üregébe, a sonkára, kissé megsózom. Grill fokozaton 180 fokon addig sütöm, míg a tojás fehérje megdermed. Belül a tojás azonban kissé még folyós marad. Forrón tálalom meghintve kevés őrölt borssal és pirospaprikával. Citromos teát adtam mellé.
Minden esetre sikere volt. Ugyan készítettem még néhány szelet juhtúró-kolbászos melegszendvicset is, de minden elfogyott szépen.
Desszertnek házi baracklekváros piskótatekercs volt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: