Süssünk gyorsan valamit!

 Van egy ősi süti receptünk. Mostanában elővettem és sütöttem néhányszor amikor valami kis nasira vágytunk, és gyorsan túl akartam lenni a dolgon. Mindenki nagyon szereti, egyszerű kavart tészta, és meggy, némi habbal a tetején.



Habos meggyes



Hozzávalók:



A tésztához:



– 1 – 1,5 üveg meggybefőtt (vagy kb. fél kg. friss vagy mirelit) ízlés szerint



– 5 tojás sárgája



-15 dkg margarin



– 1 pohár tejföl



-1 citrom reszelt héja



-1/2 cs. sütőpor



-8 ek. cukor



– liszt



A habhoz:



– 5 tojás fehérje (ha van kimaradt fehérje más ételből, azt is hozzátehetjük)



-8 ek. cukor



-fél citrom leve



1 üveg befőtt meggyről leöntöm a levet és lecsepegtetem.



Egy lábasban teszek fel vizet forrni.



5 tojás sárgáját kikeverek 8 evőkanál cukorral, 15 dkg lágy margarinnal, 1 kis pohár tejföllel, egy citrom lereszelt héjával, 1/2 cs. sütőporral és annyi liszttel, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. A tésztát egy nagyobb méretű  kivajazott, kilisztezett tepsibe simítom. Nem kell megijedni, vékony lesz a tészta! A tésztába belenyomkodom a meggyeket és kb. 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.



Míg sül a tészta a tojásfehérjéket egy olyan edénybe rakom, amelyben fel tudom verni és a lábasra tudom tenni, de az alja nem lóg bele a forró vízbe. A tojásfehérjét a gőz fölött felverem 8 evőkanál cukorral és  fél citrom levével. Mikor kemény a hab, a megsült tészta tetejére simítom, és visszatolom a sütőbe pár percre, hogy  egy kis aranybarna színt kapjon.



Nálunk mindenki szereti, hamar kész, és nagyon üde íze van.

Címkék:
Tovább a blogra »