Lasagne

2009 március 26. | Szerző: |

 Lássuk, mit is készíthetünk darált húsból a fasírton kívül? Megvan lasagne!!!De nem ám a dobozos zacskós változatot,nem, nem!!! Háziasan!


Lássuk csak. Előtanulmányok a netről, receptvadászat, olaszban élő rokontól szaktanács, és íme:


Hozzávalók:


         kb. 50 dkg lasagne (vagy csusza/lebbencs) tészta


          


         50 dkg darált hús


         2 szál sárgarépa apróra vágva vagy lereszelve


         szárzeller ízlés szerint összevágva


         400 g hámozott paradicsom


         2 dl vörösbor (olasz rokon szerint fehérbor)


         25 dkg reszelt sajt (a parmezán a legjobb)


         1 nagy fej vöröshagyma


         1 gerezd fokhagyma


         só,bors


          


         A beasmelhez:


         7 dl tej


         6 csapott evőkanál liszt


         vaj


 


A lasagne esetében fontos tudnunk, hogy a ragu mellett elengedhetetlen a besamel is!


 


A tejből, lisztből , vajból beasmelt főzünk.


 


Elkészítjük a ragut: Az apróra vágott vöröshagymát a zúzott fokhagymával megpirítjuk. Rátesszük a zöldségeket, pár percig pirítjuk, majd jöhet a darált hús; sózzuk, borsozzuk. Ezt kb. 5 percig pirítjuk, majd ráöntjük a vörösbort. A vörösborral kb. 10 percig főzzük, ekkor belerakjuk a paradicsom konzervet.  A paradicsomos ragut még további 30 percig főzzük.


 


Eztán rakhatjuk is a cuccot a tepsibe. Kiolajozzuk a tepsit, egy sor tészta, rá egy adag besamel, majd ragu. A tetejét raguval zárjuk, melyre jön a reszelt sajt.


 


200 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük.


Aférjem imádta! A kislányom aki nem igazán paradicsom hívő, megette. Hurrááá!Van egy új használható receptem!


A bor alkoholtartalma elillan, szóval gyyerekek is ehetik.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!