Lasagne
2009 március 26. | Szerző: holyka78 |
Lássuk, mit is készíthetünk darált húsból a fasírton kívül? Megvan lasagne!!!De nem ám a dobozos zacskós változatot,nem, nem!!! Háziasan!
Lássuk csak. Előtanulmányok a netről, receptvadászat, olaszban élő rokontól szaktanács, és íme:
Hozzávalók:
– kb. 50 dkg lasagne (vagy csusza/lebbencs) tészta
–
– 50 dkg darált hús
– 2 szál sárgarépa apróra vágva vagy lereszelve
– szárzeller ízlés szerint összevágva
– 400 g hámozott paradicsom
– 2 dl vörösbor (olasz rokon szerint fehérbor)
– 25 dkg reszelt sajt (a parmezán a legjobb)
– 1 nagy fej vöröshagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– só,bors
–
– A beasmelhez:
– 7 dl tej
– 6 csapott evőkanál liszt
– vaj
A lasagne esetében fontos tudnunk, hogy a ragu mellett elengedhetetlen a besamel is!
A tejből, lisztből , vajból beasmelt főzünk.
Elkészítjük a ragut: Az apróra vágott vöröshagymát a zúzott fokhagymával megpirítjuk. Rátesszük a zöldségeket, pár percig pirítjuk, majd jöhet a darált hús; sózzuk, borsozzuk. Ezt kb. 5 percig pirítjuk, majd ráöntjük a vörösbort. A vörösborral kb. 10 percig főzzük, ekkor belerakjuk a paradicsom konzervet. A paradicsomos ragut még további 30 percig főzzük.
Eztán rakhatjuk is a cuccot a tepsibe. Kiolajozzuk a tepsit, egy sor tészta, rá egy adag besamel, majd ragu. A tetejét raguval zárjuk, melyre jön a reszelt sajt.
200 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük.
Aférjem imádta! A kislányom aki nem igazán paradicsom hívő, megette. Hurrááá!Van egy új használható receptem!
A bor alkoholtartalma elillan, szóval gyyerekek is ehetik.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: