Lasagne

 Lássuk, mit is készíthetünk darált húsból a fasírton kívül? Megvan lasagne!!!De nem ám a dobozos zacskós változatot,nem, nem!!! Háziasan!



Lássuk csak. Előtanulmányok a netről, receptvadászat, olaszban élő rokontól szaktanács, és íme:



Hozzávalók:



         kb. 50 dkg lasagne (vagy csusza/lebbencs) tészta



        

 



         50 dkg darált hús



         2 szál sárgarépa apróra vágva vagy lereszelve



         szárzeller ízlés szerint összevágva



         400 g hámozott paradicsom



         2 dl vörösbor (olasz rokon szerint fehérbor)



         25 dkg reszelt sajt (a parmezán a legjobb)



         1 nagy fej vöröshagyma



         1 gerezd fokhagyma



         só,bors



        

 



         A beasmelhez:



         7 dl tej



         6 csapott evőkanál liszt



         vaj



 



A lasagne esetében fontos tudnunk, hogy a ragu mellett elengedhetetlen a besamel is!



 



A tejből, lisztből , vajból beasmelt főzünk.



 



Elkészítjük a ragut: Az apróra vágott vöröshagymát a zúzott fokhagymával megpirítjuk. Rátesszük a zöldségeket, pár percig pirítjuk, majd jöhet a darált hús; sózzuk, borsozzuk. Ezt kb. 5 percig pirítjuk, majd ráöntjük a vörösbort. A vörösborral kb. 10 percig főzzük, ekkor belerakjuk a paradicsom konzervet.  A paradicsomos ragut még további 30 percig főzzük.



 



Eztán rakhatjuk is a cuccot a tepsibe. Kiolajozzuk a tepsit, egy sor tészta, rá egy adag besamel, majd ragu. A tetejét raguval zárjuk, melyre jön a reszelt sajt.



 



200 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük.



Aférjem imádta! A kislányom aki nem igazán paradicsom hívő, megette. Hurrááá!Van egy új használható receptem!



A bor alkoholtartalma elillan, szóval gyyerekek is ehetik.

Tovább a blogra »