Van egy ősi süti receptünk. Mostanában elővettem és sütöttem néhányszor amikor valami kis nasira vágytunk, és gyorsan túl akartam lenni a dolgon. Mindenki nagyon szereti, egyszerű kavart tészta, és meggy, némi habbal a tetején.
Habos meggyes
Hozzávalók:
A tésztához:
– 1 – 1,5 üveg meggybefőtt (vagy kb. fél kg. friss vagy mirelit) ízlés szerint
– 5 tojás sárgája
-15 dkg margarin
– 1 pohár tejföl
-1 citrom reszelt héja
-1/2 cs. sütőpor
-8 ek. cukor
– liszt
A habhoz:
– 5 tojás fehérje (ha van kimaradt fehérje más ételből, azt is hozzátehetjük)
-8 ek. cukor
-fél citrom leve
1 üveg befőtt meggyről leöntöm a levet és lecsepegtetem.
Egy lábasban teszek fel vizet forrni.
5 tojás sárgáját kikeverek 8 evőkanál cukorral, 15 dkg lágy margarinnal, 1 kis pohár tejföllel, egy citrom lereszelt héjával, 1/2 cs. sütőporral és annyi liszttel, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. A tésztát egy nagyobb méretű kivajazott, kilisztezett tepsibe simítom. Nem kell megijedni, vékony lesz a tészta! A tésztába belenyomkodom a meggyeket és kb. 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.
Míg sül a tészta a tojásfehérjéket egy olyan edénybe rakom, amelyben fel tudom verni és a lábasra tudom tenni, de az alja nem lóg bele a forró vízbe. A tojásfehérjét a gőz fölött felverem 8 evőkanál cukorral és fél citrom levével. Mikor kemény a hab, a megsült tészta tetejére simítom, és visszatolom a sütőbe pár percre, hogy egy kis aranybarna színt kapjon.
Nálunk mindenki szereti, hamar kész, és nagyon üde íze van.
Süssünk gyorsan valamit!
2009 március 5. | Szerző: holyka78
Van egy ősi süti receptünk. Mostanában elővettem és sütöttem néhányszor amikor valami kis nasira vágytunk, és gyorsan túl akartam lenni a dolgon. Mindenki nagyon szereti, egyszerű kavart tészta, és meggy, némi habbal a tetején.
Habos meggyes
Hozzávalók:
A tésztához:
– 1 – 1,5 üveg meggybefőtt (vagy kb. fél kg. friss vagy mirelit) ízlés szerint
– 5 tojás sárgája
-15 dkg margarin
– 1 pohár tejföl
-1 citrom reszelt héja
-1/2 cs. sütőpor
-8 ek. cukor
– liszt
A habhoz:
– 5 tojás fehérje (ha van kimaradt fehérje más ételből, azt is hozzátehetjük)
-8 ek. cukor
-fél citrom leve
1 üveg befőtt meggyről leöntöm a levet és lecsepegtetem.
Egy lábasban teszek fel vizet forrni.
5 tojás sárgáját kikeverek 8 evőkanál cukorral, 15 dkg lágy margarinnal, 1 kis pohár tejföllel, egy citrom lereszelt héjával, 1/2 cs. sütőporral és annyi liszttel, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. A tésztát egy nagyobb méretű kivajazott, kilisztezett tepsibe simítom. Nem kell megijedni, vékony lesz a tészta! A tésztába belenyomkodom a meggyeket és kb. 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.
Míg sül a tészta a tojásfehérjéket egy olyan edénybe rakom, amelyben fel tudom verni és a lábasra tudom tenni, de az alja nem lóg bele a forró vízbe. A tojásfehérjét a gőz fölött felverem 8 evőkanál cukorral és fél citrom levével. Mikor kemény a hab, a megsült tészta tetejére simítom, és visszatolom a sütőbe pár percre, hogy egy kis aranybarna színt kapjon.
Nálunk mindenki szereti, hamar kész, és nagyon üde íze van.
Oldal ajánlása emailben
X