Hát, az unalom korszaka hamar beköszönt a felvágottak táján. Mikor elmegy az ember bevásárolni és nem tudja, hogy melyik uncsi felvágottfélét válassza, amit a vacsoraasztalra tálalhatna. Aztán meg jól ottmarad és lehet kidobni, mert ezek a cuccok expressz gyorsasággal romlanak.
Én mostanság a melegszendvicsekkel dobom fel a vacsit. Érdekes mód, mostanában már csak negyed kiló kenyeret vettem, s abból se fogyott 2 szeletnél több, a férjem nem volt hajlandó enni, nekem meg időm nemigen volt rá. De most aztán! Majdnem elfogy fél kiló kenyér is! És! Nem össze-vissza vacsizunk, ki mikor éhes, mikor jut eszébe, hanem menetrend – szerűen 6 óra körül.
Először a klasszikus melegszendvicset készítettem el. Íme a recept.
A párizsit és a kolbászt aprítóba rakom a hagymával együtt és pépes állagúra alakítom. Le is darálhatjuk aprító hiányában. Az állaga persze lehet ízlés szerint kevésbé pépes, kisebb darabos is. Keverjük hozzá a margarint, és ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával, majd mustárral. Annyi tejfölt rakok bele, hogy jól kenhető masszát kapjak.
A kenyérszeleteket egyenletesen megkenem, és reszelt sajttal megszórom. Pár perc alatt a grillben 170 fokon készre sütöm.
Férjem első számú kedvence lett a tojásos melegszendvics:
Tojásos melegszendvics
Hozzávalók:
– 2 tojás,
– 1 dl tejföl,
– 5 dkg reszelt sajt,
– 1 kis fej vöröshagyma,
– 5 dkg füstölt szalonna,
– só és őrölt fekete bors ízlés szerint,
A vöröshagymát és a szalonnát aprítóban pépesítem. A tojásokat felverem, majd hozzáadom a tejfölt, és a reszelt sajtot. Ízesítem sóval, borssal. A krémmel megkenem a kenyérszeleteket, rácsra teszem és a sütő grill fokozatán 170 fokon náhny perc alatt sárgásbarnára megsütöm.
A tegnap esti befutó pedig a juhtúrós kolbászos változat volt:
Juhtúrós kolbászos melegszendvics
10 dkg apróra vágott füstöltkolbászt keverj össze 20 dkg juhtúróval és egy tojással . Ha szükséges sózzuk meg. A masszát kend a kenyerekre és a sütő grill fokozatán 170 fokon náhny perc alatt süsd meg.
Melegszendvicsek
2009 február 13. | Szerző: holyka78
Hát, az unalom korszaka hamar beköszönt a felvágottak táján. Mikor elmegy az ember bevásárolni és nem tudja, hogy melyik uncsi felvágottfélét válassza, amit a vacsoraasztalra tálalhatna. Aztán meg jól ottmarad és lehet kidobni, mert ezek a cuccok expressz gyorsasággal romlanak.
Én mostanság a melegszendvicsekkel dobom fel a vacsit. Érdekes mód, mostanában már csak negyed kiló kenyeret vettem, s abból se fogyott 2 szeletnél több, a férjem nem volt hajlandó enni, nekem meg időm nemigen volt rá. De most aztán! Majdnem elfogy fél kiló kenyér is! És! Nem össze-vissza vacsizunk, ki mikor éhes, mikor jut eszébe, hanem menetrend – szerűen 6 óra körül.
Először a klasszikus melegszendvicset készítettem el. Íme a recept.
Klasszikus melegszendvics
Hozzávalók
– 25 dkg párizsi,5 dkg füstölt kolbász
– 8 dkg margarin,
– 1 fej vöröshagyma,
– mustár, só, bors, pirospaprika ízlés szerint,
– reszelt sajt,
– tejföl
A párizsit és a kolbászt aprítóba rakom a hagymával együtt és pépes állagúra alakítom. Le is darálhatjuk aprító hiányában. Az állaga persze lehet ízlés szerint kevésbé pépes, kisebb darabos is. Keverjük hozzá a margarint, és ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával, majd mustárral. Annyi tejfölt rakok bele, hogy jól kenhető masszát kapjak.
A kenyérszeleteket egyenletesen megkenem, és reszelt sajttal megszórom. Pár perc alatt a grillben 170 fokon készre sütöm.
Férjem első számú kedvence lett a tojásos melegszendvics:
Tojásos melegszendvics
Hozzávalók:
– 2 tojás,
– 1 dl tejföl,
– 5 dkg reszelt sajt,
– 1 kis fej vöröshagyma,
– 5 dkg füstölt szalonna,
– só és őrölt fekete bors ízlés szerint,
A vöröshagymát és a szalonnát aprítóban pépesítem. A tojásokat felverem, majd hozzáadom a tejfölt, és a reszelt sajtot. Ízesítem sóval, borssal. A krémmel megkenem a kenyérszeleteket, rácsra teszem és a sütő grill fokozatán 170 fokon náhny perc alatt sárgásbarnára megsütöm.
A tegnap esti befutó pedig a juhtúrós kolbászos változat volt:
Juhtúrós kolbászos melegszendvics
10 dkg apróra vágott füstöltkolbászt keverj össze 20 dkg juhtúróval és egy tojással . Ha szükséges sózzuk meg. A masszát kend a kenyerekre és a sütő grill fokozatán 170 fokon náhny perc alatt süsd meg.
Oldal ajánlása emailben
X