Melegszendvicsek

2009 február 13. | Szerző:

 


Hát, az unalom korszaka hamar beköszönt a felvágottak táján. Mikor elmegy az ember bevásárolni és nem tudja, hogy melyik uncsi felvágottfélét válassza, amit a vacsoraasztalra tálalhatna. Aztán meg jól ottmarad és lehet kidobni, mert ezek a cuccok expressz gyorsasággal romlanak.


Én mostanság a melegszendvicsekkel dobom fel a vacsit. Érdekes mód, mostanában már csak negyed kiló kenyeret vettem, s abból se fogyott 2 szeletnél több, a férjem nem volt hajlandó enni, nekem meg időm nemigen volt rá. De most aztán! Majdnem elfogy fél kiló kenyér is! És! Nem össze-vissza vacsizunk, ki mikor éhes, mikor jut eszébe, hanem menetrend – szerűen 6 óra körül.


Először a  klasszikus melegszendvicset készítettem el. Íme a recept.


 Klasszikus melegszendvics



Hozzávalók

– 25 dkg párizsi,5 dkg füstölt kolbász
– 8 dkg margarin,
– 1 fej vöröshagyma,
– mustár, só, bors, pirospaprika ízlés szerint,
– reszelt sajt,
– tejföl



A párizsit és a kolbászt aprítóba rakom a hagymával együtt és pépes állagúra alakítom. Le is darálhatjuk aprító hiányában. Az állaga persze lehet ízlés szerint kevésbé pépes, kisebb darabos is. Keverjük hozzá a margarint,  és ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával, majd mustárral. Annyi tejfölt rakok bele, hogy jól kenhető masszát kapjak.

A kenyérszeleteket egyenletesen megkenem, és reszelt sajttal megszórom. Pár perc alatt a grillben 170 fokon készre sütöm.


Férjem első számú kedvence lett a tojásos melegszendvics:


Tojásos melegszendvics


Hozzávalók:


– 2 tojás,


– 1 dl tejföl,


– 5 dkg reszelt sajt,


– 1 kis fej vöröshagyma,


– 5 dkg füstölt szalonna,


– só és őrölt fekete bors ízlés szerint,


 


A vöröshagymát és a szalonnát aprítóban pépesítem. A tojásokat  felverem,  majd hozzáadom a tejfölt, és a reszelt sajtot. Ízesítem sóval, borssal. A krémmel megkenem a kenyérszeleteket, rácsra teszem és a sütő grill fokozatán  170 fokon náhny perc alatt sárgásbarnára megsütöm.


A tegnap esti befutó pedig a juhtúrós kolbászos változat volt:


Juhtúrós kolbászos melegszendvics


10 dkg apróra vágott füstöltkolbászt keverj össze 20 dkg juhtúróval és egy tojással . Ha szükséges sózzuk meg.  A masszát kend a kenyerekre  és a sütő grill fokozatán  170 fokon náhny perc alatt süsd meg.


 


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!