Pácban

2008 május 20. | Szerző:

 Az uram elhatározta magát, hogy elkezd fogyókúrázni. Mellesleg én is fogok, csak még nem volt időm összeállítani a menetrendet.


Na, szóval, az uram ebédre pulykamell szeleteket álmodott, amit elvisz itthonról bepácolva, és a munkahelyen kisüti. Persze a pácolás, és ami még izgalmasabb, a pácok kitalálása az én feladatom. Eddig két ebéden van túl az uram, és még egyben van:-))). Vagyis ízlett neki a cucc. Az első napon fokhagymás-csilis olajos pácba kerültek a pulykamell szeletek, mára pedig ázsiai beütésű szójaszószos-gyömbéres, kicsi erőssel fűszerezett, ugyanakkor kissé édeskés (pici méz), fokhagymás, citromleves pácolt husi készült, aminek szintén sikere lett. Holnapra borsos mustáros pácolt húscsíkok lesznek. Mustárt, borsot és kicsi mézet (vagy gyümölcscukrot) kevertem össze olajjal, és ebbe forgattam a húscsíkokat.  


A húsokat 3-4 nappal előbb is be lehet pácolni, annál ízletesebb, porhanyósabb lesz. Köretnek zöldsaláta lehet, vagy párolt zöldség. Manapság mirelit zöldségkeverékek is kaphatók, melyek serpenyőben vagy mikróban percek alatt elkészíthetők.

Címkék:

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!