Melegszendvicsek 2.
2009 február 13. | Szerző: holyka78
Nórika elég válogatós, mostanában nem eszi meg a szendvicsféléket, de azért azt gondolom, ezt a két melegszendvicset a gyerekek is kedvelhetik.
Párizsis melegszendvics
Hozzávalók:
– kenyérszeletek
-margarin
-vastagabb párizsi szeletek
-reszelt sajt
-majonéz vagy ketchup
A kenyérszeleteket megvajazom, rárakom a párizsit, rá a reszelt sajtot és mehet be a grillbe. Tálaláskor adhatunk hozzá majonézt vagy ketchup-ot.
Hawaii melegszendvics
Hozzávalók:
-kenyér
-margarin
-gépsonka szeletek
-ananász darabok
-sajt reszelve vagy szeletben ízlés szerint
A kenyér szeletet megvajazzuk, rátesszük a sonkaszeletet, arra az ananász darabokat, és a sajtot. Grillsütőben 170 fokon pár perc alatt megsütjük.
Melegszendvicsek
2009 február 13. | Szerző: holyka78
Hát, az unalom korszaka hamar beköszönt a felvágottak táján. Mikor elmegy az ember bevásárolni és nem tudja, hogy melyik uncsi felvágottfélét válassza, amit a vacsoraasztalra tálalhatna. Aztán meg jól ottmarad és lehet kidobni, mert ezek a cuccok expressz gyorsasággal romlanak.
Én mostanság a melegszendvicsekkel dobom fel a vacsit. Érdekes mód, mostanában már csak negyed kiló kenyeret vettem, s abból se fogyott 2 szeletnél több, a férjem nem volt hajlandó enni, nekem meg időm nemigen volt rá. De most aztán! Majdnem elfogy fél kiló kenyér is! És! Nem össze-vissza vacsizunk, ki mikor éhes, mikor jut eszébe, hanem menetrend – szerűen 6 óra körül.
Először a klasszikus melegszendvicset készítettem el. Íme a recept.
Klasszikus melegszendvics
Hozzávalók
– 25 dkg párizsi,5 dkg füstölt kolbász
– 8 dkg margarin,
– 1 fej vöröshagyma,
– mustár, só, bors, pirospaprika ízlés szerint,
– reszelt sajt,
– tejföl
A párizsit és a kolbászt aprítóba rakom a hagymával együtt és pépes állagúra alakítom. Le is darálhatjuk aprító hiányában. Az állaga persze lehet ízlés szerint kevésbé pépes, kisebb darabos is. Keverjük hozzá a margarint, és ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával, majd mustárral. Annyi tejfölt rakok bele, hogy jól kenhető masszát kapjak.
A kenyérszeleteket egyenletesen megkenem, és reszelt sajttal megszórom. Pár perc alatt a grillben 170 fokon készre sütöm.
Férjem első számú kedvence lett a tojásos melegszendvics:
Tojásos melegszendvics
Hozzávalók:
– 2 tojás,
– 1 dl tejföl,
– 5 dkg reszelt sajt,
– 1 kis fej vöröshagyma,
– 5 dkg füstölt szalonna,
– só és őrölt fekete bors ízlés szerint,
A vöröshagymát és a szalonnát aprítóban pépesítem. A tojásokat felverem, majd hozzáadom a tejfölt, és a reszelt sajtot. Ízesítem sóval, borssal. A krémmel megkenem a kenyérszeleteket, rácsra teszem és a sütő grill fokozatán 170 fokon náhny perc alatt sárgásbarnára megsütöm.
A tegnap esti befutó pedig a juhtúrós kolbászos változat volt:
Juhtúrós kolbászos melegszendvics
10 dkg apróra vágott füstöltkolbászt keverj össze 20 dkg juhtúróval és egy tojással . Ha szükséges sózzuk meg. A masszát kend a kenyerekre és a sütő grill fokozatán 170 fokon náhny perc alatt süsd meg.
Újabb vacsoratipp
2009 február 24. | Szerző: holyka78
Tegnap vendégek jöttek. Nóra napot tartottunk. Mivel a lányunk július 12-én született, épp egy nappal a hivatalos Nóra nap után, nem akartuk ezzel szerencsétlenné tenni, hogy egy nap különbséggel legyen a név és szülinapja, így döntöttünk a februári névnap mellett.
Szóval, nem volt sok kedvem főzőcskézni, így kipróbáltam egy újabb melegszendvics-vacsit. Kell hozzá kis kézügyesség és némi előrelátás.
Sonkás-tojásos zsemle
Hozzávalók :
– fejenként 1 db zsemle (bár étvágy kérdése, de az a tapasztalat, hogy laktató)
– 1 szelet lapsajt
– 1 szelet gépsonka
– 1 tojás
– margarin
– kevés tej
– só, bors, pirospaprika
A zsemlék tetejét vékonyan levágom (csak a héját), és a belsejének egy részét kiszedem, ami meg marad, azt az oldalához nyomkodom. Az üreget belül kikenem margarinnal, majd beleteszem a lapsajtot, amit szintén a zsemle oldalához nyomkodok (nem baj ha eltörik) . Majd jön a sonakszelet, amivel hasonlóképpen járok el. Törekedjünk rá, hogy akkora üregünk legyen, hogy majd a tojás beleférjen. A zsemléket kívül megkenem kevés tejjel, hogy ne száradjanak ki nagyon. Közvetlenül a sütőbe rakás előtt óvatosan beleeresztem a tojást a zsemle üregébe, a sonkára, kissé megsózom. Grill fokozaton 180 fokon addig sütöm, míg a tojás fehérje megdermed. Belül a tojás azonban kissé még folyós marad. Forrón tálalom meghintve kevés őrölt borssal és pirospaprikával. Citromos teát adtam mellé.
Minden esetre sikere volt. Ugyan készítettem még néhány szelet juhtúró-kolbászos melegszendvicset is, de minden elfogyott szépen.
Desszertnek házi baracklekváros piskótatekercs volt.
Oldal ajánlása emailben
X